Hajdinás rakott brokkoli
Hozzávalók:
1 kg brokkoli
32 dkg darált pulyka alsócombfilé
16 dkg hajdina
8 dkg trappista sajt
4 dl tej, 1,5%-os
2 ek liszt
1 ek étolaj
1,5 dkg margarin
só
Elkészítés:
1. A brokkolit, még roppanós állagúra, gőzben megfőzzük.
2. A hajdinát kétszeres mennyiségű sós vízben megfőzzük.
3. A darált húst olajon megpároljuk.
4. Besamelmártást készítünk: margarinon megpirítjuk a lisztet és tejjel felengedjük, majd a reszelt sajttal kikeverjük.
5. Tűzálló tálat kiolajozunk, majd lerétegezzük az alapanyagokat: brokkoli, hajdina, darálthús, brokkoli sorrendben.
6. A tetejére öntjük a besamelmártást reszelt sajttal meghintve.
7. Forró sütőben átsütjük.