Töltött paprika
Hozzávalók:
4 db tv paprika
40 dkg burgonya
24 dkg darált pulyka alsócombfilé
16 dkg sűrített paradicsom
8 dkg rizs
3 ek liszt
1 ek étolaj
0,5 fej vöröshagyma
1 db tojás
só
fekete bors, őrölt
pirospaprika
édesítőszer
Elkészítés:
1. A zöldpaprikákat megmossuk, magházát kivágjuk.
2. A darált húst, rizst, apróra vágott vöröshagymát összekeverjük, ízesítjük sóval, borssal.
3. Rántást készítünk az olajjal, liszttel, fűszerpaprikával.
4. 4 db gombócót formázunk a húsos masszából, és megtöltjük a 4 db zöldpaprikát a töltelékkel.
5. Paradicsommártást készítünk, melyben puhára főzzük a gombócokat és a töltött paprikákat.
6. Ha megpuhult a gombóc és paprika, a rántással besűrítjük. Kiforraljuk.
7. A burgonyát meghámozzuk, sós vízben megfőzzük.
8. A töltött paprikát, gombócot a paradicsommártással együtt kitálaljuk, és főtt burgonyával fogyasztjuk.