Csőben sült brokkoli
Hozzávalók:
1 kg brokkoli
2 dl tej, 1,5%
1,2 dl tejföl 12%
12 dkg eidami sajt
3 ek liszt
4 dkg margarin
1 db tojás
szerecsendió
só
Elkészítés:
1. A brokkoli rózsákat megmossuk, és félpuhára gőzben megfőzzük.
2. Graten mártást készítünk.
A margarint megolvasztjuk, a lisztet hozzáadva hevítjük majd tűzről levéve felengedjük a hidegtejjel. Ízesítjük, reszelt szerecsendióval, sóval. Csomómentesre kikeverjük. Beletesszük a tejfölt, reszelt sajt felét, tojássárgáját, habját felverve.
3. Tűzálló tálat kikenünk a margarinnal, beletesszük a brokkoli rózsákat majd ráöntjük a graten mártást, amit megszórunk a maradék reszelt sajttal.
4. Forró sütőben, szép arany sárgára sütjük.
5. Önálló ételként, vagy köretnek is kiváló.