Gombás, zöldséges rizseshús
Hozzávalók:
32 dkg pulyka combfilé
20 dkg barna rizs, előgőzölt
12 dkg sárgarépa
12 dkg petrezselyem gyökér
10 dkg champignon gomba apró
8 dkg zeller
1 ek étolaj
1 csokor petrezselyemzöld
só
bors, fekete őrölt
Elkészítés:
1. A pulykacombot megmossuk, apró kockákra vágjuk.
2. A zöldségeket megtisztítjuk, felvágjuk egyenlő nagyságú kockákra, a gombát kisebb cikkekre.
3. Lepirítjuk a húst, a zöldségeket, majd félpuhára pároljuk, sóval, borssal ízesítve.
4. Újra lepirítás után hozzáadjuk a barnarizst, és kétszeres mennyiségű vízzel felöntve, fedő alatt készre főzzük.
5. Ha megpuhultak a nyersanyagok, a friss petrezselyemzöldet is hozzáadjuk.