Email:
Jelszó:
Ha elfelejtette a jelszavát, akkor készítünk Önnek egy új átmeneti jelszót, amivel beléphet.

Kérjük, adja meg az email címét, amivel be szokott lépni. Erre a címre küldjük Önnek az átmeneti jelszavát.

Húsos rakott zöldbab amaránttal

Hozzávalók:
45 dkg zöldbab
30 dkg sertéscomb (darált)
15 dkg barna rizs
2 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
3 dl tejföl
4 evőkanál puffasztott amaránt
1 darab zöldpaprika
1 evőkanál liszt
0,5 dl víz
őrölt fekete bors
szárított tárkony
olívaolaj
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
450,6 kcal
Fehérje
25,67 g
Zsír
16,66 g
Szénhidrát
47,45 g
Elkészítés:

1. Az apróra vágott hagymát és paprikát olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, fűszerezzük, beletesszük a zúzott fokhagymát is.

2. A húst fehéredésig hevítjük, majd 0,5 dl vizet öntünk alá, és fedő alatt puhára pároljuk. A tejfölt liszttel kikeverjük, és habverő segítségével a húshoz adjuk. Hozzátesszük a zöldbabot, és 5 percig együtt főzzük.

3. A rizst háromszoros sós vízben puhára főzzük, ezt követően hozzákeverjük az amarántot.

4. Egy hőálló tálat olajjal kikenünk, főtt rizzsel kibéleljük, és erre szedjük rá a húsos zöldbabot.

5. Előmelegített sütőben 200 fokon 20 perc alatt összesütjük. Pirospaprikás, tárkonyos tejföllel tálalhatjuk.


A Diabétesz Kontroll Program támogatói:


Az Accu-Chek® Instant készülék gyógyászati segédeszköz.
Az Accu-Chek®, Accu-Chek® Instant a Roche bejegyzett védjegyei. © 2016 Roche.
A Diabétesz Kontroll Program® a Roche Magyarország Kft. bejegyzett védjegye. © 2013 Roche

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Valami történt.
A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.