Húsos rakott zöldbab amaránttal
Hozzávalók:
45 dkg zöldbab
30 dkg sertéscomb (darált)
15 dkg barna rizs
2 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
3 dl tejföl
4 evőkanál puffasztott amaránt
1 darab zöldpaprika
1 evőkanál liszt
0,5 dl víz
só
őrölt fekete bors
szárított tárkony
olívaolaj
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
450,6 kcal
Elkészítés:
1. Az apróra vágott hagymát és paprikát olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, fűszerezzük, beletesszük a zúzott fokhagymát is.
2. A húst fehéredésig hevítjük, majd 0,5 dl vizet öntünk alá, és fedő alatt puhára pároljuk. A tejfölt liszttel kikeverjük, és habverő segítségével a húshoz adjuk. Hozzátesszük a zöldbabot, és 5 percig együtt főzzük.
3. A rizst háromszoros sós vízben puhára főzzük, ezt követően hozzákeverjük az amarántot.
4. Egy hőálló tálat olajjal kikenünk, főtt rizzsel kibéleljük, és erre szedjük rá a húsos zöldbabot.
5. Előmelegített sütőben 200 fokon 20 perc alatt összesütjük. Pirospaprikás, tárkonyos tejföllel tálalhatjuk.