Email:
Jelszó:
Ha elfelejtette a jelszavát, akkor készítünk Önnek egy új átmeneti jelszót, amivel beléphet.

Kérjük, adja meg az email címét, amivel be szokott lépni. Erre a címre küldjük Önnek az átmeneti jelszavát.

Hajdinás rakott kel (4 személyre)

Hozzávalók:
25 dkg kelkáposztalevél
15 dkg basmati rizs
25 dkg hajdina
1 darab vöröshagyma
2 evőkanál olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
½ kiskanál pirospaprika
3 dl tejföl (12%-os)
őrölt kömény
majoránna
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
575,4 kcal
Fehérje
16,5 g
Zsír
21,8 g
Szénhidrát
76 g
Elkészítés:

1. A káposztaleveleket 1 percre forró, sós vízbe dobjuk, majd kiemeljük, és alaposan lecsepegtetjük.

2. A rizst kétszeres mennyiségű sós vízben megfőzzük.

3. A vöröshagymát az olajon 7-8 perc alatt megfuttatjuk, belekeverjük a fokhagymát, végül a hajdinát is. Pirospaprikával, majorannával, köménnyel fűszerezzük, majd annyi vízzel felöntjük, amennyi kétujjnyira ellepi. Sózzuk, borsozzuk, időnként megkeverve 15-20 perc alatt puhára főzzük. A főtt hajdinát a főtt rizzsel összeforgatjuk.

4. Tűzálló tálat olajjal kikenünk, és a kellevelek felével kibéleljük. A hajdinás rizst ráterítjük, majd a maradék káposztával beborítjuk. Tejföllel meglocsoljuk, és 200 fokon sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük.


A Diabétesz Kontroll Program támogatói:


Az Accu-Chek® Instant készülék gyógyászati segédeszköz.
Az Accu-Chek®, Accu-Chek® Instant a Roche bejegyzett védjegyei. © 2016 Roche.
A Diabétesz Kontroll Program® a Roche Magyarország Kft. bejegyzett védjegye. © 2013 Roche

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Valami történt.
A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.