Hajdinás rakott kel (4 személyre)
Hozzávalók:
25 dkg kelkáposztalevél
15 dkg basmati rizs
25 dkg hajdina
1 darab vöröshagyma
2 evőkanál olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
½ kiskanál pirospaprika
3 dl tejföl (12%-os)
só
őrölt kömény
majoránna
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
575,4 kcal
Elkészítés:
1. A káposztaleveleket 1 percre forró, sós vízbe dobjuk, majd kiemeljük, és alaposan lecsepegtetjük.
2. A rizst kétszeres mennyiségű sós vízben megfőzzük.
3. A vöröshagymát az olajon 7-8 perc alatt megfuttatjuk, belekeverjük a fokhagymát, végül a hajdinát is. Pirospaprikával, majorannával, köménnyel fűszerezzük, majd annyi vízzel felöntjük, amennyi kétujjnyira ellepi. Sózzuk, borsozzuk, időnként megkeverve 15-20 perc alatt puhára főzzük. A főtt hajdinát a főtt rizzsel összeforgatjuk.
4. Tűzálló tálat olajjal kikenünk, és a kellevelek felével kibéleljük. A hajdinás rizst ráterítjük, majd a maradék káposztával beborítjuk. Tejföllel meglocsoljuk, és 200 fokon sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük.