Email:
Jelszó:
Ha elfelejtette a jelszavát, akkor készítünk Önnek egy új átmeneti jelszót, amivel beléphet.

Kérjük, adja meg az email címét, amivel be szokott lépni. Erre a címre küldjük Önnek az átmeneti jelszavát.

Fácán gombás áfonyaöntettel és kölessel (4 személyre)

Hozzávalók:
1 egész fácán (konyhakész)
10 dkg vaj
30 dkg köles
1 darab póréhagyma
15 dkg barna csiperkegomba
1 pohár áfonya (fagyasztott)
kakukkfű, só, őrölt fehér bors
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
693,25 kcal
Fehérje
49,8 g
Zsír
26,4 g
Szénhidrát
58,8 g
Elkészítés:

1. A fácánt a sóval alaposan bedörzsöljük, és kakukkfűvel ízesítjük. Nagy lábosba tesszük, majd 1 liter vízzel és a megforrósított vajjal leöntjük. Lefedve 200 fokon (légkeveréses sütőben 180 fokon) kb. másfél óra alatt puhára sütjük. Amikor megsült, a húst felszeleteljük.

2. A kölest kétszeres mennyiségű, enyhén sós vízben megfőzzük.

3. A póréhagymát egy kevés vajon megpároljuk, a gombát rászórjuk, sózzuk, borsozzuk, majd 2-3 perc elteltével az áfonyát is belekeverjük, és az egészet összepároljuk.

4. Tálaláskor a kölest és a húst az áfonyaöntettel meglocsoljuk.


A Diabétesz Kontroll Program támogatói:


Az Accu-Chek® Instant készülék gyógyászati segédeszköz.
Az Accu-Chek®, Accu-Chek® Instant a Roche bejegyzett védjegyei. © 2016 Roche.
A Diabétesz Kontroll Program® a Roche Magyarország Kft. bejegyzett védjegye. © 2013 Roche

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Valami történt.
A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.