Fácán gombás áfonyaöntettel és kölessel (4 személyre)
Hozzávalók:
1 egész fácán (konyhakész)
10 dkg vaj
30 dkg köles
1 darab póréhagyma
15 dkg barna csiperkegomba
1 pohár áfonya (fagyasztott)
kakukkfű, só, őrölt fehér bors
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
693,25 kcal
Elkészítés:
1. A fácánt a sóval alaposan bedörzsöljük, és kakukkfűvel ízesítjük. Nagy lábosba tesszük, majd 1 liter vízzel és a megforrósított vajjal leöntjük. Lefedve 200 fokon (légkeveréses sütőben 180 fokon) kb. másfél óra alatt puhára sütjük. Amikor megsült, a húst felszeleteljük.
2. A kölest kétszeres mennyiségű, enyhén sós vízben megfőzzük.
3. A póréhagymát egy kevés vajon megpároljuk, a gombát rászórjuk, sózzuk, borsozzuk, majd 2-3 perc elteltével az áfonyát is belekeverjük, és az egészet összepároljuk.
4. Tálaláskor a kölest és a húst az áfonyaöntettel meglocsoljuk.