Email:
Jelszó:
Ha elfelejtette a jelszavát, akkor készítünk Önnek egy új átmeneti jelszót, amivel beléphet.

Kérjük, adja meg az email címét, amivel be szokott lépni. Erre a címre küldjük Önnek az átmeneti jelszavát.

Padlizsános muszaka (10 személyre)

Hozzávalók:
70 dkg sertéscomb (sovány)
90 dkg padlizsán
50 dkg sűrített paradicsom
1 fej vöröshagyma
2 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
50 g parmezán sajt
3 evőkanál olívaolaj
20 g margarin
4 gerezd fokhagyma
6 dl tej (1,5 %-os)
szerecsendió, só, oregánó, fehér bors
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
1100 KJ/ 262 kcal
Fehérje
21,4 g
Zsír
12,8 g
Szénhidrát
13,3 g
Elkészítés:

1. Az olajat felhevítjük, és megfonnyasztjuk benne az apróra vágott hagymákat. Hozzáadjuk a darált húst, és magas hőfokon pár perc alatt megpirítjuk. Ráöntjük a sűrített paradicsomot, ízesítjük, és lassú tűzön 15-20 perc alatt megfőzzük.

2. A padlizsánt hosszában fél centis szeletekre vágjuk, és egy serpenyőben egy evőkanál olajon megpirítjuk mindkét oldalukon. A sült padlizsánokat egy tűzálló tálba rétegezzük.

3. Besamelt készítünk: A tejet felmelegítjük, félretesszük. A margarint egy kisebb edényben megolvasztjuk, hozzákeverjük a lisztet, és állandóan kevergetve hozzáadjuk a felmelegített tejet. Lassú tűzön folyamatos keverés mellett kb. 10 percig főzzük. Belereszeljük a szerecsendiót, sóval ízesítjük, majd levesszük a tűzről.

4. A húst a padlizsánszeletekre halmozzuk. Leöntjük a besamelmártással, a tetejét megszórjuk sajttal és 200 fokon 20-30 perc alatt készre sütjük.


A Diabétesz Kontroll Program támogatói:


Az Accu-Chek® Instant készülék gyógyászati segédeszköz.
Az Accu-Chek®, Accu-Chek® Instant a Roche bejegyzett védjegyei. © 2016 Roche.
A Diabétesz Kontroll Program® a Roche Magyarország Kft. bejegyzett védjegye. © 2013 Roche

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Valami történt.
A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.