Fetával töltött gombafejek (4 személyre)
Hozzávalók:
8 db csiperkegomba
fél doboz krémfehérsajt vagy feta
1 dl főzőtejszín (20 %-os)
1 gerezd fokhagyma
4 evőkanál olívaolaj
snidling, őrölt fekete bors
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
985,95 KJ/ 234,8 kcal
Elkészítés:
1. A gombák szárát óvatosan kitörjük a gombafejekből. A kalapot lehámozzuk.
2. A krémfehérsajtot (fetát) villával összetörjük, hozzáadjuk a főzőtejszínt, belenyomunk 1 gerezd fokhagymát, majd belevágjuk a snidlinget is. Alaposan összekeverjük a krémet, őrölt fekete borssal ízesítjük.
3. Nyomózsák segítségével vagy egyszerűen egy kanállal megtöltjük vele a gombafejek belsejét.
4. Egy tepsibe kevés olajat öntünk, erre fektetjük a gombafejeket úgy, hogy ne érjenek össze. 200 fokon előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. Ha a teteje kezd megpirulni, mérsékeljük félidőben a hőfokot.
5. Tzatzikivel tálalhatjuk, de önmagában is egy finom előétel.