Sült pisztráng Waldorf salátával (2 személyre)
Hozzávalók:
2 darab pisztráng
30 dkg alma
2 darab zellerszár
100 g dió
4 gerezd fokhagyma
1 darab citrom
1 dl tejszín
2 dl majonéz (cukormentes)
1 csokor petrezselyem
olívaolaj
só, bors
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
4481 KJ/ 1067 kcal
Elkészítés:
1. Felaprítjuk a petrezselymet és a fokhagymát, egy tálban összekeverjük az extra szűz olívaolajjal, sóval és borssal. Egy-két teáskanál citromlevet is adhatunk hozzá.
2. Egy éles késsel beirdaljuk a pisztráng mindkét oldalát, kb. 6-7 vágással. Megsózzuk a halat, majd bedörzsöljük a pácot, hogy a beirdalt részekbe is bejusson. A halakat egy tepsibe fektetjük és betesszük a sütőbe, 200 fokon kb. 15 percet sütjük.
3. Az almát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, és ráfacsarjuk a citrom levét. A zeller szárát felkarikázzuk, a dióbelet durvára törjük. Összekeverjük a majonézzel és a tejszínnel, ízlés szerint borsozzuk.
4. Tálaláskor a salátából a tányérra rakunk, és ráfektetjük a pisztrángot.