Karalábés pulykaragu
Hozzávalók:
60 dkg pulykamellfilé
2 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
10 dkg füstölt szalonna
3 dkg vaj
60 dkg karalábé
1 csomag újhagyma
150 g tejföl (12%-os)
1,5 dl tejszín (10 %-os)
2 kk. mustár (cukormentes)
1 ek. étkezési keményítő
1 csokor friss petreszelyem
só
bors
babérlevél
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
2270,2 KJ (540,5 kcal)
Elkészítés:
1. A pulykamellfilét kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és meghintjük kevés liszttel. A füstölt szalonnát felkockázzuk, az újhagyma fehér szárát felkarikázzuk, a petrezselymet apróra vágjuk. A karalábékat meghámozzuk, és kockára daraboljuk.
2. A mártáshoz kézi habverővel simára keverjük a tejfölt, a tejszínt, a mustárt és az étkezési keményítőt.
3. Egy lábasban mérsékelt tűzön megolvasztjuk a vajat, megpirítjuk rajta a szalonnát, majd félretesszük a pörcöket. A lábosban megsütjük a pulykakockákat 6-8 perc alatt, aztán ezeket is kiszedjük, félretesszük. A megmaradt zsiradékon megfonnyasztjuk az újhagymát, hozzáadjuk a karalábét, a felaprított petrezselymet, a babérleveleket és 2 dl meleg vizet, sózzuk, borsozzuk, lefedve kb. 10 perc alatt puhára pároljuk.
4. A megpárolt karalábéhoz visszapakoljuk a megsütött pulykakockákat meg a félretett szalonnapörcöket és ráöntjük a mustáros mártást. Mérsékelt tűzön kevergetve 3-4 perc alatt sűrűre főzzük az ételt. Tálaláskor aprított petrezselyemmel díszíthetjük.