Tonhallal töltött édesburgonya
Hozzávalók:
1 darab közepes (35 dkg) édesburgonya
8 dkg tonhalkonzerv
1 fej lilahagyma
2 dkg mustár (cukormentes)
só
őrölt bors
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
447 KJ (106,5 kcal)
Elkészítés:
1. Az édesburgonyát hosszában kettévágjuk, és mindkét felét megszurkáljuk villával. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a vágott felületükkel felfelé.
2. Alufóliával lefedve 220 fokon 35 perc alatt hagyjuk megpuhulni a sütőben. A sütési idő felénél távolítsuk el az alufóliát.
3. A megsült édesburgonyák belsejét kanállal kivájjuk. A kanállal kikanalazott belső részt összekeverjük a tonhallal, sóval, borssal, mustárral, apróra vágott lilahagymával.
4. Az elkészült tölteléket visszatöltjük az édesburgonya belsejébe.