Parajos-diós rakott pasztinák (4 személyre)
Hozzávalók:
20 dkg köles
15 dkg vöröshagyma
80 dkg paszternák
40 dkg paraj
2 ek szűz olívaolaj
2 ek repceolaj
5 dl zöldségalaplé
20 dkg dió
3-4 gerezd fokhagyma
2 dl tejszín (10 %-os)
1 ek kókuszzsír
só
kurkuma
pirospaprika
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
3613 KJ (860,3 kcal)
Elkészítés:
1. A kölest hagymás olajon megforgatjuk, és a zöldségalaplével felöntve készre főzzük. Ha megfőtt, durvára vágott diót keverünk bele.
2. A paszternákot sós vízben roppanósra pároljuk. A parajt a fokhagymával együtt blansírozzuk.
3. Egy tepsit a kókuszzsírral kikenünk, a paszternák felét lerakjuk, erre kerül a diós köles fele, majd a blansírozott paraj, a köles másik fele, és végül a maradék paszternák.
4. A tetejére sajtszószt készítünk. A tejszínt a repceolajjal, kurkumával, pirospaprikával, sóval kikeverjük, és a rakott zöldségekre öntjük.
5. Előmelegített sütőben 180 fokon 30 perc alatt készre sütjük.