Email:
Jelszó:
Ha elfelejtette a jelszavát, akkor készítünk Önnek egy új átmeneti jelszót, amivel beléphet.

Kérjük, adja meg az email címét, amivel be szokott lépni. Erre a címre küldjük Önnek az átmeneti jelszavát.

Sütőtökös-gránátalmás lencsesaláta
(4 személyre)

Hozzávalók:
30 dkg lencse
30 dkg lazacfilé
30 dkg nyers sütőtök
1 db gránátalma
2 gerezd fokhagyma
1 db vöröshagyma
2 db lilahagyma
1 dl almaecet
10 dkg eritrit (édesítőszer)
3 dl víz
4 ek olívaolaj
babérlevél
őrölt bors
citromlé
petrezselyemzöld
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
2605 KJ (514,3 kcal)
Fehérje
33,8 g
Zsír
23,7 g
Szénhidrát
665 g
Elkészítés:

1. A lencsét egy éjszakára beáztatjuk, majd babérleveles, fokhagymás, vöröshagymás sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, langyosra hűtjük.

2. Az édesítőszert elkeverjük az almaecettel és a 3 dl vízzel, sózzuk, beleöntjük a lencsét és hozzáadjuk a lilahagymát. 3-4 órára hűtőbe tesszük.

3. A nyers sütőtököt vékony csíkokra vágjuk, sózzuk, pár csepp citromlével megcsepegtetjük, és 20 percig állni hagyjuk.

4. A lazacot sózzuk, borsozzuk, 2 kanál olívaolajon mindkét oldalát átsütjük 7-7 perc alatt.

5. A leszűrt lilahagymás lencsét összekeverjük a tökkel, és 2 evőkanál olívaolajjal. A lazacot rátördeljük.

6. Tálaláskor a gránátalma magjaival, friss petrezselyemmel szórjuk meg.


A Diabétesz Kliens Program támogatói:


Az Accu-Chek® Instant készülék gyógyászati segédeszköz.
Az Accu-Chek®, Accu-Chek® Instant a Roche bejegyzett védjegyei. © 2016 Roche.
A Diabétesz Kliens Program® a Roche Magyarország Kft. bejegyzett védjegye. © 2021 Roche
AC/WS/C/2020/01v.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Valami történt.
A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.