Sütőtökös-gránátalmás lencsesaláta
(4 személyre)
Hozzávalók:
30 dkg lencse
30 dkg lazacfilé
30 dkg nyers sütőtök
1 db gránátalma
2 gerezd fokhagyma
1 db vöröshagyma
2 db lilahagyma
1 dl almaecet
10 dkg eritrit (édesítőszer)
3 dl víz
4 ek olívaolaj
babérlevél
őrölt bors
citromlé
petrezselyemzöld
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
2605 KJ (514,3 kcal)
Elkészítés:
1. A lencsét egy éjszakára beáztatjuk, majd babérleveles, fokhagymás, vöröshagymás sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, langyosra hűtjük.
2. Az édesítőszert elkeverjük az almaecettel és a 3 dl vízzel, sózzuk, beleöntjük a lencsét és hozzáadjuk a lilahagymát. 3-4 órára hűtőbe tesszük.
3. A nyers sütőtököt vékony csíkokra vágjuk, sózzuk, pár csepp citromlével megcsepegtetjük, és 20 percig állni hagyjuk.
4. A lazacot sózzuk, borsozzuk, 2 kanál olívaolajon mindkét oldalát átsütjük 7-7 perc alatt.
5. A leszűrt lilahagymás lencsét összekeverjük a tökkel, és 2 evőkanál olívaolajjal. A lazacot rátördeljük.
6. Tálaláskor a gránátalma magjaival, friss petrezselyemmel szórjuk meg.