Avokádó saláta tortillában tálalva
(4 személyre)
Hozzávalók:
40 dkg pulykasonka
2 db kaliforniai paprika (sárga)
4 db teljes kiőrlésű tortilla lap
1 csokor zöldsaláta
40 dkg koktélparadicsom
2 db lilahagyma
4 db avokádó
4 ek fehérborecet
4 ek extra szűz olívaolaj
1 db lime
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
2817 KJ (671 kcal)
Elkészítés:
1. A salátához felaprítjuk a zöldségeket, csíkokra vágjuk a pulykasonkát.
2. A salátaöntethez összekeverjük a lime kifacsart levét az olívaolajjal és fehérborecettel. A zöldségeket összeforgatjuk a dresszinggel.
3. Egy tűzálló tál hátulját megkenjük olívaolajjal, ráterítjük a tortilla lapokat úgy, hogy a szélei lelógjanak. Sütőben 220 fokon kb. 8-10 percig sütjük, amíg ropogós nem lesz. Óvatosan kivesszük a tortillát a sütőből, ha kihűlt, leemeljük a tálról.
4. A salátát a megsült tortilla lapon tálaljuk.