Sütőzacskóban sült lazac borsópürével (4 személyre)
Hozzávalók:
4 szelet (70 dkg) lazacfilé
1 db citrom
3 ek olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1 kg zöldborsó
2 dl víz
1 dl kókusztej
friss gyömbér, mentalevél
só, őrölt bors
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
2099 KJ (500 kcal)
Elkészítés:
1. A lazacszeleteket sózzuk, borsozzuk, citromlével megcsepegtetjük. Bőrös felükkel lefelé kettesével sütőzacskóba tesszük, tetejüket citromkarikával beborítjuk. A zacskót lezárjuk és 15 percig sütjük 180 fokos sütőben.
2. Egy lábosban a felhevített olajon 3-4 perc alatt megpirítjuk a hagymát, sózzuk. Ráreszeljük a fokhagymát és a gyömbért, további fél percig pirítjuk. Hozzáforgatjuk a borsót, felengedjük vízzel, forrástól számítva 6-7 percig főzzük. Sózzuk, borsozzuk, kókusztejjel és mentával dúsítjuk.
3. Az egészet összeturmixoljuk, nem baj, ha darabos marad. Sózzuk, borsozzuk. A lazaccal tálaljuk.