Gombás, tofus lasagne (4 személyre)
Hozzávalók:
60 dkg tofu
60 dkg csiperkegomba
4 szál zöldhagyma
1 db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
40 dkg hámozott paradicsom (konzerv)
25 dkg kockázott paradicsom (konzerv)
1 ek olaj
2 kk eritrit (édesítőszer)
½ dl száraz fehérbor
10 dkg tejföl (12%-os)
20 dkg Trappista sajt
25 dkg durum lasagnetészta
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
2880,2 KJ (686 kcal)
Elkészítés:
1. A tofut nagyon vékonyan felszeleteljük. A gombát szeletekre, a vöröshagymát és a fokhagymát finomra, a zöldhagymát karikákra vágjuk.
2. A paradicsomokat egy edényben az édesítőszerrel, kakukkfűvel, sóval, borssal felforraljuk. Serpenyőben forró olajon a gombát a hagymákkal néhány perc alatt megpirítjuk. Kivesszük a visszamaradt zsiradékot, a borral felforraljuk, hozzáadjuk a tejfölt, sózzuk, borsozzuk, majd a gombával összekeverjük.
3. Sütőformába rétegezzük a hozzávalókat: a paradicsomszósz egyharmada, egy réteg tofu, egy sor gomba reszelt sajttal megszórva, egy réteg lasagnetészta. Majd megismételjük. A tetejére a maradék paradicsomszósz és sajt kerül.
4. Sütőben 180 fokon kb. 40 perc alatt készre sütjük.