Email:
Jelszó:
Ha elfelejtette a jelszavát, akkor készítünk Önnek egy új átmeneti jelszót, amivel beléphet.

Kérjük, adja meg az email címét, amivel be szokott lépni. Erre a címre küldjük Önnek az átmeneti jelszavát.

Fokhagymás tofukockák burgonyaropogóssal (6 személyre)

Hozzávalók:
60 dkg tofu
3 gerezd fokhagyma
3 ek kukoricaliszt
3 dl tejszín
1 dl fehérbor (félszáraz)
4 db burgonya
1 fej vöröshagyma
3 ek tönkölyliszt
2 db tojás
5 ek szűz olívaolaj
bors
petr.zöld
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
1771 KJ (422 kcal)
Fehérje
21,3 g
Zsír
25 g
Szénhidrát
23,6 g
Elkészítés:

1. A zúzott fokhagymát néhány kanál vízzel elkeverjük, és a tofukockákat meglocsoljuk vele. Sózzuk, borsozzuk.

2. A burgonyaropogóshoz a burgonyát lereszeljük, összekeverjük a finomra vágott vöröshagymával, a tönkölyliszttel, tojással, apróra vágott petrezselyemzölddel, sóval, borssal.

3. Az olaj felét felforrósítjuk, a masszából evőkanálnyi adagokat beleszaggatunk, ellapítjuk, és ropogósra sütjük.

4. A tofukockákat 2 evőkanál kukoricaliszttel meghintjük, és a maradék felforrósított olajban ropogósra sütjük.

5. A visszamaradt zsiradékba a maradék lisztet és a tejszínt belekeverjük, összeforraljuk, és a bort is hozzáadjuk. Sózzuk, ha kell vízzel hígítjuk.

6. A sült tofukockákat a mártásba tesszük, átforrósítjuk és a burgonyaropogósokkal tálaljuk.


A Diabétesz Kliens Program támogatói:


Az Accu-Chek® Instant készülék gyógyászati segédeszköz.
Az Accu-Chek®, Accu-Chek® Instant a Roche bejegyzett védjegyei. © 2016 Roche.
A Diabétesz Kliens Program® a Roche Magyarország Kft. bejegyzett védjegye. © 2021 Roche
AC/WS/C/2020/01v.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Valami történt.