Fokhagymás tofukockák burgonyaropogóssal (6 személyre)
Hozzávalók:
60 dkg tofu
3 gerezd fokhagyma
3 ek kukoricaliszt
3 dl tejszín
1 dl fehérbor (félszáraz)
4 db burgonya
1 fej vöröshagyma
3 ek tönkölyliszt
2 db tojás
5 ek szűz olívaolaj
só
bors
petr.zöld
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
1771 KJ (422 kcal)
Elkészítés:
1. A zúzott fokhagymát néhány kanál vízzel elkeverjük, és a tofukockákat meglocsoljuk vele. Sózzuk, borsozzuk.
2. A burgonyaropogóshoz a burgonyát lereszeljük, összekeverjük a finomra vágott vöröshagymával, a tönkölyliszttel, tojással, apróra vágott petrezselyemzölddel, sóval, borssal.
3. Az olaj felét felforrósítjuk, a masszából evőkanálnyi adagokat beleszaggatunk, ellapítjuk, és ropogósra sütjük.
4. A tofukockákat 2 evőkanál kukoricaliszttel meghintjük, és a maradék felforrósított olajban ropogósra sütjük.
5. A visszamaradt zsiradékba a maradék lisztet és a tejszínt belekeverjük, összeforraljuk, és a bort is hozzáadjuk. Sózzuk, ha kell vízzel hígítjuk.
6. A sült tofukockákat a mártásba tesszük, átforrósítjuk és a burgonyaropogósokkal tálaljuk.