Töltött sütőtök (4 személyre)
Hozzávalók:
1 db sütőtök
10 dkg bacon
1 fej brokkoli
10 dkg Trappista sajt light
10 dkg basmati rizs
1 db csemegekukorica konzerv
2 db paradicsom
4 tk olívaolaj
1 db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
só
bors
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
2080 KJ (495 kcal)
Elkészítés:
1. A sütőtököt félbe vágjuk, a magos belsejét eltávolítjuk, majd kikaparjuk a húsát. Meglocsoljuk a tök mindkét részét 1-1 teáskanál olívaolajjal, illetve sózzuk. 200 fokon kb. 1 órát sütjük a sütőben.
2. A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágjuk, felaprítjuk a bacont, a brokkolit rózsáira szedjük.
3. A megmaradt olajat felforrósítjuk, megpirítjuk rajta a bacont. Hozzáadjuk a hagymákat, a tökhúst, a brokkolit, majd a rizst. Néhány percig pirítjuk az egészet, majd 2 dl vízzel felöntjük. Sóval, borssal ízesítjük, kb. 15 percig főzzük.
4. A konzerv kukoricát leszűrjük és a cikkekre vágott paradicsommal a masszához keverjük.
5. A már elősütött sütőtökbe töltjük a masszát, reszelt sajttal megszórva 200 fokon 30 percig sütjük.