Baconos fasírt tojásos bulgurral (4 személyre)
Hozzávalók:
60 dkg sertéshús (darált)
6 db tojás
4 gerezd fokhagyma
12 szelet bacon
1-2 ek teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
25 dkg bulgur
5-6 szál újhagyma fehér része
só
bors
olaj a sütéshez
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
3110 3110 KJ (740,3 kcal)
Elkészítés:
1. A darált húst két darab tojással, a lereszelt fokhagymával, sóval, borssal összedolgozzuk. Annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy összeálljon a massza. 12 darab lapos fasírtot formázunk belőle.
2. A baconcsíkokat keresztbe kettévágjuk, és X-alakban becsomagoljuk velük a fasírtokat. Teflon serpenyőben kevés olajat hevítünk, és átsütjük rajta a fasírtokat.
3. A bulgurt kétszeres mennyiségű, enyhén sós vízben megfőzzük. Egy evőkanál olajat felhevítünk, rátesszük a felkarikázott újhagymát, majd 4 darab felvert tojást. Rántottát sütünk, belekeverjük a bulgurt, végül sózzuk, borsozzuk.
4. A kisütött fasírtokat a tojásos bulgurral tálaljuk.