Email:
Jelszó:
Ha elfelejtette a jelszavát, akkor készítünk Önnek egy új átmeneti jelszót, amivel beléphet.

Kérjük, adja meg az email címét, amivel be szokott lépni. Erre a címre küldjük Önnek az átmeneti jelszavát.

Babbal töltött zeller sajtmártással (4 személyre)

Hozzávalók:
2 db zellergumó (zsenge)
1 db szikkadt rozsos zsemle
30 dkg fehér babkonzerv
1 db tojás
1 ek finomra vágott petrezselyem
5 dkg vaj
2 ek teljes kiőrlésű liszt
4 dl tej (1,5%-os)
20 dkg reszelt Trappista sajt
1 csipet reszelt szerecsendió
bors
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
2203 KJ (525 kcal)
Fehérje
28 g
Zsír
28 g
Szénhidrát
35 g
Elkészítés:

1. A zellert megtisztítjuk, kettévágjuk és kikaparjuk a belsejét, majd a törmelékkel együtt sós vízben megfőzzük, kiszedjük, hideg vízbe tesszük. Vigyázzunk nehogy túl puhára főzzük.

2. A zsemlét vízbe beáztatjuk, jól kinyomkodjuk. A babot leszűrjük, átpasszírozzuk. A zeller kikapart belsejét is összetörjük. Ezeket összekeverjük a tojással, sóval, borssal, petrezselyemmel. A tölteléket a zellergumókba töltjük, hőálló tálba tesszük.

3. A megolvasztott vajon a lisztet habzásig hevítjük, majd a tejjel jól elkeverjük, megsózzuk, kiforraljuk. A tűzről levéve belekeverjük a sajt háromnegyedét, borssal, szerecsendióval ízesítjük. A mártást a zellerekre öntjük.

4. Tetejére szórjuk a maradék sajtot, és 180 fokos előmelegített sütőben pirosra sütjük. Forrón tálaljuk.


A Diabétesz Kliens Program támogatói:


Az Accu-Chek® Instant készülék gyógyászati segédeszköz.
Az Accu-Chek®, Accu-Chek® Instant a Roche bejegyzett védjegyei. © 2016 Roche.
A Diabétesz Kliens Program® a Roche Magyarország Kft. bejegyzett védjegye. © 2021 Roche
AC/WS/C/2020/01v.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Valami történt.