Sajtos-csirkés quinoa (4 személyre)
Hozzávalók:
160 g quinoa
500 g csirkemell
120 g füstölt sajt
16 db mini koktélparadicsom
1 tk őrölt pirospaprika
1,5 tk fokhagymapor
1 ek olívaolaj
só
bor
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
1841 KJ (438 kcal)
Elkészítés:
1. A quinoát kevés olajon megfuttatjuk serpenyőben. Ha már kezd illatozni, felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, sózzuk, borsozzuk, majd időnként átkeverve kb. 20 percig főzzük. Ha elkészült kiadagoljuk tányérokba.
2. A csirkét vékony csíkokra szeleteljük. Megszórjuk borssal, pirospaprikával és fokhagymaporral, majd alaposan átforgatjuk, hogy mindenhova jusson a fűszerekből.
3. Serpenyőbe 1 kanál olívaolajat teszünk, és magas fokozaton forróra hevítjük (akkor jó ha kicsit füstöl már). A csirkét beledobjuk és pár perc alatt megpirítjuk.
4. A füstölt sajtot kis kockára vágjuk, a koktélparadicsomokat megfelezzük.
5. A csirkét, füstölt sajtot, paradicsomot a quinoára rendezzük.