Töltött csirkemell spenótos zellerpürével
(4 személyre)
Hozzávalók:
700 g csirkemellfilé
100 g aszalt paradicsom
100 g spenótlevél
3 ek natúr krémsajt
1 dl alaplé
2 db zeller
1 db (100-150g) burgonya
50 g vaj
30 g olaj
só
bors
őrölt szerecsendió
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
2099 KJ (500 kcal)
Elkészítés:
1. A csirkemellfiléket a közepénél szétnyitjuk, de nem teljesen, ha vastag lenne, klopfolhatunk rajta egy kicsit. Sózzuk, borsozzuk, megkenjük vékonyan krémsajttal, majd teszünk bele az apróra vágott aszalt paradicsomból és néhány spenót levelet. Szorosan feltekerjük, és a két végén fogpiszkálóval fixáljuk.
2. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beletesszük a csirkemelleket, és néhány perc alatt ropogós kérget pirítunk minden oldalára. Majd áttesszük egy jénai tálba vagy magasabb falú tepsibe, ráöntünk egy kis alaplevet, egy pici vajat teszünk a csirke tetejére, és kb. 20 perc alatt készre sütjük.
3. A zellerpüréhez a burgonyát és a zellert kockákra vágjuk. Közepes lángon puhára főzzük annyi sós vízben, amennyi ellepi.
4. Egy serpenyőben megfonnyasztjuk a maradék spenótot.
5. Ha megfőttek a zöldségek, hozzáadjuk a vajat és a spenótot, fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval, majd botmixerrel pürésítjük.
6. A megsült töltött csirkemelleket a zellerpürével tálaljuk.