Sajtos húsgolyó bulgurral és fetás paprikával (4 személyre)
Hozzávalók:
30 dkg marhahús (darált)
30 dkg sertéshús (darált)
1 gerezd fokhagyma
10 dkg Trappista sajt light
5 ek olívaolaj
10 dkg bulgur
50 dkg kápia paprika
1 db lilahagyma
15 dkg feta sajt
1 mk szódabikarbóna
só
bors
pirospaprika
bazsalikom
oregánó
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
2951 KJ (703 kcal)
Elkészítés:
1. A bulgurt 15 perc alatt sós vízben puhára főzzük, leszűrjük.
2. A paprikát felkockázzuk kevés olívaolajon serpenyőben átpirítjuk, majd elkeverjük a megfőtt bulgurral. A lilahagymát felkockázzuk, hozzákeverjük a bulguros körethez, hozzá morzsoljuk a feta sajtot is. Sóval, borssal ízesítjük.
3. A húsgolyóhoz a darált húsokat összekeverjük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a szódabikarbónát, 1 teáskanál pirospaprikát, ízesítjük fűszerekkel. Jó alaposan összedolgozzuk a masszát.
4. A Trappista sajtot felkockázzuk, majd úgy formázzuk a húsgombócokat, hogy mindegyik közepébe teszünk 1-1 darabot. Hűtőbe tesszük legalább 2 órára.
5. Serpenyőben 3 evőkanál olívaolajon folyamatosan forgatva szép pirosra sütjük a húsgolyók minden oldalát. A bulguros körettel tálaljuk.