Email:
Jelszó:
Ha elfelejtette a jelszavát, akkor készítünk Önnek egy új átmeneti jelszót, amivel beléphet.

Kérjük, adja meg az email címét, amivel be szokott lépni. Erre a címre küldjük Önnek az átmeneti jelszavát.

Sajtos húsgolyó bulgurral és fetás paprikával (4 személyre)

Hozzávalók:
30 dkg marhahús (darált)
30 dkg sertéshús (darált)
1 gerezd fokhagyma
10 dkg Trappista sajt light
5 ek olívaolaj
10 dkg bulgur
50 dkg kápia paprika
1 db lilahagyma
15 dkg feta sajt
1 mk szódabikarbóna
bors
pirospaprika
bazsalikom
oregánó
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
2951 KJ (703 kcal)
Fehérje
48 g
Zsír
45 g
Szénhidrát
29 g
Elkészítés:

1. A bulgurt 15 perc alatt sós vízben puhára főzzük, leszűrjük.

2. A paprikát felkockázzuk kevés olívaolajon serpenyőben átpirítjuk, majd elkeverjük a megfőtt bulgurral. A lilahagymát felkockázzuk, hozzákeverjük a bulguros körethez, hozzá morzsoljuk a feta sajtot is. Sóval, borssal ízesítjük.

3. A húsgolyóhoz a darált húsokat összekeverjük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a szódabikarbónát, 1 teáskanál pirospaprikát, ízesítjük fűszerekkel. Jó alaposan összedolgozzuk a masszát.

4. A Trappista sajtot felkockázzuk, majd úgy formázzuk a húsgombócokat, hogy mindegyik közepébe teszünk 1-1 darabot. Hűtőbe tesszük legalább 2 órára.

5. Serpenyőben 3 evőkanál olívaolajon folyamatosan forgatva szép pirosra sütjük a húsgolyók minden oldalát. A bulguros körettel tálaljuk.


A Diabétesz Kliens Program támogatói:


Az Accu-Chek® Instant készülék gyógyászati segédeszköz.
Az Accu-Chek®, Accu-Chek® Instant a Roche bejegyzett védjegyei. © 2016 Roche.
A Diabétesz Kliens Program® a Roche Magyarország Kft. bejegyzett védjegye. © 2021 Roche
AC/WS/C/2020/01v.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Valami történt.
A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.