Karalábéfőzelék kapros vagdalttal
(4 személyre)
Hozzávalók:
1 db teljes kiőrlésű zsemle
60 dkg darált pulykahús
2 db vöröshagyma
2 db tojás
4 db (kb.1 kg) karalábé
2 dl főzőtejszín (10%-os)
1 ek burgonyakeményítő
1 tk eritrit (édesítőszer)
1 csokor kapor
olaj
só
bors
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
1571 KJ (374 kcal)
Elkészítés:
1. A vagdalthoz a zsemlét vízbe áztatjuk, kicsavarjuk, és a darált húshoz adjuk. A vöröshagymát finomra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk, majd a húshoz tesszük. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a felaprított kaprot, 1 tojást, és összegyúrjuk.
2. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a masszát, rudat formázunk belőle, és megkenjük a tetejét egy felvert tojással. Előmelegített sütőben 170 fokon 35 percig sütjük.
3. A főzelékhez a karalábékat megpucoljuk, kockákra vágjuk. A finomra vágott vöröshagymát kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a karalábét, és rövid ideig együtt pirítjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje, sózzuk, kevés édesítőszerrel ízesítjük. Lassan főzzük, amíg puha nem lesz a karalábé, akkor felöntjük a tejszínnel és kevés hideg vízzel elkevert keményítővel.
4. A felszeletelt vagdalttal kínáljuk.