Email:
Jelszó:
Ha elfelejtette a jelszavát, akkor készítünk Önnek egy új átmeneti jelszót, amivel beléphet.

Kérjük, adja meg az email címét, amivel be szokott lépni. Erre a címre küldjük Önnek az átmeneti jelszavát.

Karalábéfőzelék kapros vagdalttal
(4 személyre)

Hozzávalók:
1 db teljes kiőrlésű zsemle
60 dkg darált pulykahús
2 db vöröshagyma
2 db tojás
4 db (kb.1 kg) karalábé
2 dl főzőtejszín (10%-os)
1 ek burgonyakeményítő
1 tk eritrit (édesítőszer)
1 csokor kapor
olaj
bors
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
1571 KJ (374 kcal)
Fehérje
43 g
Zsír
11 g
Szénhidrát
24 g
Elkészítés:

1. A vagdalthoz a zsemlét vízbe áztatjuk, kicsavarjuk, és a darált húshoz adjuk. A vöröshagymát finomra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk, majd a húshoz tesszük. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a felaprított kaprot, 1 tojást, és összegyúrjuk.

2. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a masszát, rudat formázunk belőle, és megkenjük a tetejét egy felvert tojással. Előmelegített sütőben 170 fokon 35 percig sütjük.

3. A főzelékhez a karalábékat megpucoljuk, kockákra vágjuk. A finomra vágott vöröshagymát kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a karalábét, és rövid ideig együtt pirítjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje, sózzuk, kevés édesítőszerrel ízesítjük. Lassan főzzük, amíg puha nem lesz a karalábé, akkor felöntjük a tejszínnel és kevés hideg vízzel elkevert keményítővel.

4. A felszeletelt vagdalttal kínáljuk.


A Diabétesz Kliens Program támogatói:


Az Accu-Chek® Instant készülék gyógyászati segédeszköz.
Az Accu-Chek®, Accu-Chek® Instant a Roche bejegyzett védjegyei. © 2016 Roche.
A Diabétesz Kliens Program® a Roche Magyarország Kft. bejegyzett védjegye. © 2021 Roche
AC/WS/C/2020/01v.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Valami történt.