Sajtos töltött sütőtök (4 személyre)
Hozzávalók:
1 db (kisebb) sütőtök
10 dkg basmati rizs
1 fej brokkoli
1 db vöröshagyma
10 dkg bacon
1 konzerv csemegekukorica
2 db paradicsom
10 dkg Trappista sajt
1 gerezd fokhagyma
4 tk olívaolaj
só
bors
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
2300 KJ (548 kcal)
Elkészítés:
1. A sütőtököt hosszában félbe vágjuk, a magos belsejét eltávolítjuk. A tök húsát kikaparjuk, és apróra vágjuk. A tökfeleket meglocsoljuk 1-1 tk. olajjal, megsózzuk, és sütőben 200 fokon kb. 60 percig sütjük.
2. A megtisztított vöröshagymát és fokhagymát finomra vágjuk. A bacont felaprítjuk, a brokkolit rózsáira szedjük.
3. A maradék olajat felforrósítjuk, megpirítjuk rajta a bacont. Hozzáadjuk a hagymákat, megfonnyasztjuk. Beleforgatjuk a tökhúst, a brokkolit és a rizst. Néhány percig pirítjuk az egészet, majd felöntjük 2 dl vízzel. Sózzuk, borsozzuk, lefedve főzzük kb. 18 percig.
4. A leszűrt kukoricát a többihez keverjük, és a cikkekre vágott paradicsomot is. Az elősütött tökökbe töltjük a tölteléket, megszórjuk reszelt sajttal, és 200 fokon 30 percig sütjük.