Diós pulykamell céklás salátával (4 személyre)
Hozzávalók:
50 dkg pulykamellfilé
1 db tojás
1 púpozott ek teljes kiőrlésű liszt
1 ek olívaolaj
20 dkg cékla
10 dkg zellergumó
10 dkg alma
10 dkg koktélparadicsom
1 fej saláta
1 dl majonéz (cukormentes)
1 ek citromlé
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
1470 KJ (350 kcal)
Elkészítés:
1. A céklát a héjában puhára főzzük. Meghámozzuk és vékony csíkokra vágjuk. A zellert megtisztítjuk, ezt is vékony csíkokra vágjuk, sós vízben 3 percig főzzük, majd leszűrjük. Az almát is csíkokra szeljük. A majonézt elkeverjük a citromlével, megborsozzuk, belekeverjük a zöldségeket és az almát.
2. A pulykamellfilét 4-8 szeletre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd a lisztben, a felvert tojásban és a dióban megforgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, befújjuk a felületét olajjal és légkeveréses sütőben megsütjük.
3. Tálaláskor a salátát leveleire szedjük, a tányérra tépkedjük, ráhelyezzük a cikkekre vágott paradicsomgerezdeket, és a diós bundájú hússzeleteket. Melegen és hidegen is kínálhatjuk.