Email:
Jelszó:
Ha elfelejtette a jelszavát, akkor készítünk Önnek egy új átmeneti jelszót, amivel beléphet.

Kérjük, adja meg az email címét, amivel be szokott lépni. Erre a címre küldjük Önnek az átmeneti jelszavát.

Rakott lencsés édesburgonya
(4 személyre)

Hozzávalók:
500 g édesburgonya
80 g füstölt sajt
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 konzerv (310 g) lencse
1 ek olívaolaj
5 ek tejföl (12%-os)
350 ml víz
bors
őrölt kömény
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
2240 KJ (533 kcal)
Fehérje
29 g
Zsír
14 g
Szénhidrát
71 g
Elkészítés:

1. Az édesburgonyát vékony szeletekre vágva sós, lobogó vízbe dobjuk 2 percre, majd leszűrjük és hideg vízzel átmossuk.

2. A raguhoz a kolbászt kis kockákra vágjuk, kevés olajon elkezdjük pirítani, hozzáadva az apróra vágott hagymákat, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a víz felével. Ha kicsit besűrűsödött, beletesszük a maradék vizet és a lencsét. Pár percig forraljuk.

3. Egy tepsi aljára tesszük az édesburgonya felét, erre jön a ragu fele, majd megint édesburgonya és végül a maradék ragu. A tetejét megkenjük tejföllel és megszórjuk reszelt sajttal. 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.


A Diabétesz Kliens Program támogatói:


Az Accu-Chek® Instant készülék gyógyászati segédeszköz.
Az Accu-Chek®, Accu-Chek® Instant a Roche bejegyzett védjegyei. © 2016 Roche.
A Diabétesz Kliens Program® a Roche Magyarország Kft. bejegyzett védjegye. © 2021 Roche
AC/WS/C/2020/01v.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Valami történt.