Rakott lencsés édesburgonya
(4 személyre)
Hozzávalók:
500 g édesburgonya
80 g füstölt sajt
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 konzerv (310 g) lencse
1 ek olívaolaj
5 ek tejföl (12%-os)
350 ml víz
só
bors
őrölt kömény
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
2240 KJ (533 kcal)
Elkészítés:
1. Az édesburgonyát vékony szeletekre vágva sós, lobogó vízbe dobjuk 2 percre, majd leszűrjük és hideg vízzel átmossuk.
2. A raguhoz a kolbászt kis kockákra vágjuk, kevés olajon elkezdjük pirítani, hozzáadva az apróra vágott hagymákat, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a víz felével. Ha kicsit besűrűsödött, beletesszük a maradék vizet és a lencsét. Pár percig forraljuk.
3. Egy tepsi aljára tesszük az édesburgonya felét, erre jön a ragu fele, majd megint édesburgonya és végül a maradék ragu. A tetejét megkenjük tejföllel és megszórjuk reszelt sajttal. 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.