Édesburgonya fasírt
(4 személyre)
Hozzávalók:
500 g édesburgonya
1 db tojás
1 gerezd fokhagyma
50 g zabpehely
50 g krémfehérsajt
1 ek olaj
só
bors
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
955 KJ (227 kcal)
Elkészítés:
1. Az édesburgonyát egy nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a tojást, az apróra vágott fokhagymát, a zabpelyhet, belemorzsoljuk a sajtot, sózzuk, borsozzuk. Alaposan összekeverjük, és hagyjuk 20 percet állni.
2. A masszából pogácsákat formázunk, és sütőpapírral bélelt tepsire halmozzuk. Kevés olajjal megkenjük a felületüket vagy olajspray-vel befújjuk. 220 fokon kb. 30 perc alatt ropogósra sütjük.
3. Tálalhatjuk barnarizsből készült rizi-bizivel vagy bulgurral.