Karalábéfőzelék kapros vagdalttal
(4 személyre)
                Hozzávalók:
                
                        
                        
                            1 db	teljes kiőrlésű zsemle
                        
                    
                        
                            60 dkg	darált pulykahús
                        
                    
                        
                            2 db	vöröshagyma
                        
                    
                        
                            2 db	tojás
                        
                    
                        
                            1 kg	karalábé
                        
                    
                        
                            2 dl	főzőtejszín (10 %-os)
                        
                    
                        
                            1 ek	teljes kiőrlésű liszt
                        
                    
                        
                            1 csokor	kapor
                        
                    
                        
                            2 ek	olaj
                        
                    
                        
                            só
                        
                    
                        
                            bors
                        
                    
                    
             
            
                
                A kép csak illusztráció!
                
                    
			
                        
                            Kalóriatartalom
                        
                        
                            1999 KJ (476 kcal)
                        
                    
		 
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                 
             
         
        
            Elkészítés:
            1. A vagdalthoz a zsemlét vízbe áztatjuk, kicsavarjuk, hozzáadjuk a darált húshoz. Egy vöröshagymát finomra vágunk, kevés olajon megpirítjuk, a húshoz keverjük. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a felaprított kaprot és 1 tojást, összegyúrjuk.
2. Sütőpapírral bélelt tepsire a masszából gombócokat formázunk kicsit kilapítva, és előmelegített sütőben 170 fokon 35 percig sütjük.
3. A karalábét megpucoljuk, kockákra vágjuk. Egy finomra vágott vöröshagymát kevés olajon megpirítunk, hozzáadjuk a karalábét, és rövid ideig együtt pirítjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje, sóval ízesítjük. Lassan főzzük, amíg puha nem lesz a karalábé, akkor felöntjük tejszínnel, és a kevés hideg vízzel elkevert liszttel.
4. A vagdalttal együtt melegen tálaljuk. Metéltre vágott karalábélevéllel díszíthetjük.