Karalábéfőzelék kapros vagdalttal
(4 személyre)
Hozzávalók:
1 db teljes kiőrlésű zsemle
60 dkg darált pulykahús
2 db vöröshagyma
2 db tojás
1 kg karalábé
2 dl főzőtejszín (10 %-os)
1 ek teljes kiőrlésű liszt
1 csokor kapor
2 ek olaj
só
bors
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
1999 KJ (476 kcal)
Elkészítés:
1. A vagdalthoz a zsemlét vízbe áztatjuk, kicsavarjuk, hozzáadjuk a darált húshoz. Egy vöröshagymát finomra vágunk, kevés olajon megpirítjuk, a húshoz keverjük. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a felaprított kaprot és 1 tojást, összegyúrjuk.
2. Sütőpapírral bélelt tepsire a masszából gombócokat formázunk kicsit kilapítva, és előmelegített sütőben 170 fokon 35 percig sütjük.
3. A karalábét megpucoljuk, kockákra vágjuk. Egy finomra vágott vöröshagymát kevés olajon megpirítunk, hozzáadjuk a karalábét, és rövid ideig együtt pirítjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje, sóval ízesítjük. Lassan főzzük, amíg puha nem lesz a karalábé, akkor felöntjük tejszínnel, és a kevés hideg vízzel elkevert liszttel.
4. A vagdalttal együtt melegen tálaljuk. Metéltre vágott karalábélevéllel díszíthetjük.