Email:
Jelszó:
Ha elfelejtette a jelszavát, akkor készítünk Önnek egy új átmeneti jelszót, amivel beléphet.

Kérjük, adja meg az email címét, amivel be szokott lépni. Erre a címre küldjük Önnek az átmeneti jelszavát.

Karalábéfőzelék kapros vagdalttal
(4 személyre)

Hozzávalók:
1 db teljes kiőrlésű zsemle
60 dkg darált pulykahús
2 db vöröshagyma
2 db tojás
1 kg karalábé
2 dl főzőtejszín (10 %-os)
1 ek teljes kiőrlésű liszt
1 csokor kapor
2 ek olaj
bors
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
1999 KJ (476 kcal)
Fehérje
46 g
Zsír
17 g
Szénhidrát
32 g
Elkészítés:

1. A vagdalthoz a zsemlét vízbe áztatjuk, kicsavarjuk, hozzáadjuk a darált húshoz. Egy vöröshagymát finomra vágunk, kevés olajon megpirítjuk, a húshoz keverjük. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a felaprított kaprot és 1 tojást, összegyúrjuk.

2. Sütőpapírral bélelt tepsire a masszából gombócokat formázunk kicsit kilapítva, és előmelegített sütőben 170 fokon 35 percig sütjük.

3. A karalábét megpucoljuk, kockákra vágjuk. Egy finomra vágott vöröshagymát kevés olajon megpirítunk, hozzáadjuk a karalábét, és rövid ideig együtt pirítjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje, sóval ízesítjük. Lassan főzzük, amíg puha nem lesz a karalábé, akkor felöntjük tejszínnel, és a kevés hideg vízzel elkevert liszttel.

4. A vagdalttal együtt melegen tálaljuk. Metéltre vágott karalábélevéllel díszíthetjük.


A Diabétesz Kliens Program támogatói:


Az Accu-Chek® Instant készülék gyógyászati segédeszköz.
Az Accu-Chek®, Accu-Chek® Instant a Roche bejegyzett védjegyei. © 2016 Roche.
A Diabétesz Kliens Program® a Roche Magyarország Kft. bejegyzett védjegye. © 2021 Roche
AC/WS/C/2020/01v.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Valami történt.