Email:
Jelszó:
Ha elfelejtette a jelszavát, akkor készítünk Önnek egy új átmeneti jelszót, amivel beléphet.

Kérjük, adja meg az email címét, amivel be szokott lépni. Erre a címre küldjük Önnek az átmeneti jelszavát.

Sült csirke medvehagymás töltelékágyon
(4 személyre)

Hozzávalók:
4 db teljes kiőrlésű zsemle (szikkadt)
400 g sampion gomba
1 db vöröshagyma
250 g medvehagyma
100 g csirkemáj
30 g vaj
2 db tojás
2 db tojássárgája
1,4 kg csirke
2 ek csirkefűszersó
bors
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
2612 KJ (622 kcal)
Fehérje
82 g
Zsír
17 g
Szénhidrát
34 g
Elkészítés:

1. A zsemléket langyos vízbe beáztatjuk. A gombát kisebb kockákra, a hagymát finomra, a medvehagymaleveleket vékony csíkokra vágjuk. A csirkemájat apróra felkockázzuk.

2. A vajat felforrósítjuk, megfonnyasztjuk benne a hagymát. Rádobjuk a gombát, 2 percig pirítjuk, aztán beleforgatjuk a májat, és még 2 percig pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a jól kinyomkodott zsemléket, a tojásokat és tojássárgájákat, végül a medvehagymát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, alaposan összekeverjük, és egy nem túl mély tűzálló tálba simítjuk.

3. A csirkét megtisztítjuk, a mellén és a hátán hosszában kettévágjuk. Bedörzsöljük fűszersóval, bőrös oldalával felfelé a töltelékágyra fektetjük, és 180 fokos sütőben kb. 1 óra alatt ropogósra sütjük.


A Diabétesz Kliens Program támogatói:


Az Accu-Chek® Instant készülék gyógyászati segédeszköz.
Az Accu-Chek®, Accu-Chek® Instant a Roche bejegyzett védjegyei. © 2016 Roche.
A Diabétesz Kliens Program® a Roche Magyarország Kft. bejegyzett védjegye. © 2021 Roche
AC/WS/C/2020/01v.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Valami történt.