Sült csirke medvehagymás töltelékágyon
(4 személyre)
Hozzávalók:
4 db teljes kiőrlésű zsemle (szikkadt)
400 g sampion gomba
1 db vöröshagyma
250 g medvehagyma
100 g csirkemáj
30 g vaj
2 db tojás
2 db tojássárgája
1,4 kg csirke
2 ek csirkefűszersó
só
bors
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
2612 KJ (622 kcal)
Elkészítés:
1. A zsemléket langyos vízbe beáztatjuk. A gombát kisebb kockákra, a hagymát finomra, a medvehagymaleveleket vékony csíkokra vágjuk. A csirkemájat apróra felkockázzuk.
2. A vajat felforrósítjuk, megfonnyasztjuk benne a hagymát. Rádobjuk a gombát, 2 percig pirítjuk, aztán beleforgatjuk a májat, és még 2 percig pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a jól kinyomkodott zsemléket, a tojásokat és tojássárgájákat, végül a medvehagymát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, alaposan összekeverjük, és egy nem túl mély tűzálló tálba simítjuk.
3. A csirkét megtisztítjuk, a mellén és a hátán hosszában kettévágjuk. Bedörzsöljük fűszersóval, bőrös oldalával felfelé a töltelékágyra fektetjük, és 180 fokos sütőben kb. 1 óra alatt ropogósra sütjük.