Lazacburger
(4 személyre)
Hozzávalók:
500 g lazacfilé
1 darab lilahagyma
1,5 darab citrom
1 csokor kapor
6 evőkanál natúr joghurt
2 evőkanál teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
2 evőkanál majonéz
4 darab hamburger zsemle (teljes kiőrlésű)
1 darab paradicsom
¼ darab kígyóuborka
50 g salátamix
só, bors
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
1914 KJ/ 456 kcal
Elkészítés:
1. A szószhoz összekeverjük a majonézt 2 evőkanál natúr joghurttal, fél citrom levével, fél csokor apróra vágott kaporral. Sózzuk, borsozzuk. Hűtőbe tesszük tálalásig.
2. A halpogácsához apró kockákra vágjuk a lazacot, összekeverjük az apróra vágott lilahagymával és a maradék kaporral. Hozzáadunk 4 evőkanál natúr joghurtot, sóval, borssal ízesítjük, és kevés zsemlemorzsával összegyúrjuk. 4 darab pogácsát formázunk belőle, 10 percre hűtőszekrénybe tesszük.
3. Előmelegített sütőben 200 fokon 25 percig sütjük, felületét bekenjük kevés olajjal, sütés közben többször megforgatjuk.
4. A zsemléket ketté vágjuk, és a vágott oldalával lefelé fordítva egy száraz serpenyőben 1 percig pirítjuk. Megkenjük a joghurtos-kapros szósszal, teszünk rá a salátából, majd jöhet a lazacpogácsa, rá a paradicsom, ismét szósz, majd a vékonyra szeletelt uborka és végül a megpirult teteje a zsemlének.