Cukkinis lecsó bulgurral
(6 személyre)
Hozzávalók:
1 kg paprika
0,5 kg paradicsom
80 dkg cukkini
30 dkg lilahagyma
18 dkg bulgur
2 ek olaj
só
bors
pirospaprika
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
966 KJ (230 kcal)
Elkészítés:
1. A felszeletelt hagymát kevés olajon megdinszteljük. A paprikát karikákra vágjuk, a paradicsomot és a cukkinit felkockázzuk. A hagymát félrehúzzuk a tűzről, és megszórjuk pirospaprikával.
2. A hagymához hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot, cukkinit, sózzuk, borsozzuk. Közepes lángon fedő nélkül főzzük.
3. A bulgurt egy csepp olajon megpirítjuk, majd 300 ml forró vízzel felöntjük, és fedő alatt hagyjuk állni. Amikor a zöldségek már majdnem megpuhultak, hozzáadjuk a bulgurt, pár perc alatt összefőzzük.
4. A tüzet lezárva hagyjuk fedő alatt még 15-20 percet, hogy a bulgur teljesen megpuhuljon.