Sütőtökös csirkegulyás
(4 személyre)
Hozzávalók:
500 g csirkemell
0,5 kg sütőtök (tisztítva)
2 db sárgarépa
2 db fehérrépa
2 db burgonya
1 db vöröshagyma
0,5 db zeller
1 db paradicsom
1 db paprika
3 ek olaj
1 db tojás
4 dkg teljes kiőrlésű liszt
só
bors
fűszerpaprika
őrölt kömény
petrezselyem
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
1965 KJ (468 kcal)
Elkészítés:
1. A hagymát apró kockákra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. A csirkét szintén kockázzuk és a hagymán pár percig pirítjuk. Pirospaprikával megszórjuk, sóval, borssal, őrölt köménnyel fűszerezzük. Vízzel felöntjük.
2. Hozzáadunk egészben egy paradicsomot és paprikát, valamint az apróra vágott zellergumót. Kb. 30 percet főzzük, majd beletesszük a karikára darabolt répákat.
3. A burgonyát és a sütőtököt kisebb kockára vágjuk és csak akkor adjuk hozzá, ha a hús megpuhult.
4. Lisztből, tojásból és kevés sóból nokedlitésztát keverünk és beleszaggatjuk a levesbe.
5. Apróra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.