Lencsefasírt bulgurral (4 személyre)
Hozzávalók:
240 g konzerv lencse
100 g zabpehely (apró szemű)
1 db lilahagyma
1 gerezd fokhagyma
2 ek teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
1 ek olaj
2 tk mustár
200 g bulgur
só
bors
majoránna
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
1546 KJ (368 kcal)
Elkészítés:
1. A lencsekonzervet átöblítjük és leszűrjük. A zabpehelyre öntünk 1,5 dl forrásban lévő vizet, megkeverjük, kicsit hagyjuk állni. A lilahagymát apróra vágjuk és hozzáadjuk a meleg zabpehelyhez.
2. A lencsét villával összetörjük, a zabpehelyhez keverjük az apróra vágott fokhagymával együtt, mustárral és a többi fűszerrel ízesítjük. A masszát alaposan összedolgozzuk és legalább 30 percre hűtőszekrénybe tesszük. Majd pogácsákat formázunk belőle, zsemlemorzsába forgatjuk.
3. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket, olajjal megspricceljük és 180 fokon kb.30 perc alatt megsütjük.
4. A megsült lencsefasírtokat főtt bulgurral tálaljuk.