Email:
Jelszó:
Ha elfelejtette a jelszavát, akkor készítünk Önnek egy új átmeneti jelszót, amivel beléphet.

Kérjük, adja meg az email címét, amivel be szokott lépni. Erre a címre küldjük Önnek az átmeneti jelszavát.

Lencsefasírt bulgurral (4 személyre)

Hozzávalók:
240 g konzerv lencse
100 g zabpehely (apró szemű)
1 db lilahagyma
1 gerezd fokhagyma
2 ek teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
1 ek olaj
2 tk mustár
200 g bulgur
bors
majoránna
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
1546 KJ (368 kcal)
Fehérje
14 g
Zsír
6 g
Szénhidrát
59 g
Elkészítés:

1. A lencsekonzervet átöblítjük és leszűrjük. A zabpehelyre öntünk 1,5 dl forrásban lévő vizet, megkeverjük, kicsit hagyjuk állni. A lilahagymát apróra vágjuk és hozzáadjuk a meleg zabpehelyhez.

2. A lencsét villával összetörjük, a zabpehelyhez keverjük az apróra vágott fokhagymával együtt, mustárral és a többi fűszerrel ízesítjük. A masszát alaposan összedolgozzuk és legalább 30 percre hűtőszekrénybe tesszük. Majd pogácsákat formázunk belőle, zsemlemorzsába forgatjuk.

3. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket, olajjal megspricceljük és 180 fokon kb.30 perc alatt megsütjük.

4. A megsült lencsefasírtokat főtt bulgurral tálaljuk.


A Diabétesz Kliens Program támogatói:


Az Accu-Chek® Instant készülék gyógyászati segédeszköz.
Az Accu-Chek®, Accu-Chek® Instant a Roche bejegyzett védjegyei. © 2016 Roche.
A Diabétesz Kliens Program® a Roche Magyarország Kft. bejegyzett védjegye. © 2021 Roche
AC/WS/C/2020/01v.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Valami történt.