Túrós-brokkolis frittata
(4 személyre)
Hozzávalók:
50 g vaj
1 db lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
200 g brokkoli
½ db kápia paprika
8 db tojás
100 ml habtejszín
3 db újhagyma
150 g sovány túró
só
bors
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
1481 KJ (353 kcal)
Elkészítés:
1. Egy sütőbe is rakható serpenyőben felolvasztjuk a vajat. Elkezdjük benne pirítani a felkockázott lilahagymát és a szeletekre vágott fokhagymát. Egy perc után rádobjuk a rózsáira szedett brokkolit és a felkockázott paprikát is. Sózzuk, borsozzuk, és további 1 percig pirítjuk.
2. A tojásokat egy tálban felütjük, elkeverjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk. A serpenyőbe tesszük a felkarikázott újhagymát, majd ráöntjük a tojásos keveréket. Egy kicsit még hagyjuk tűzhelyen a serpenyőt, közben a tetejére morzsoljuk a túrót. 160 fokra előmelegített sütőben sütjük 15 percig.
3. Felszeletelve előételként tálaljuk. Aprított paradicsommal, petrezselyemmel is megszórhatjuk.