Kapros tökfőzelék tojáslepénnyel
(4 személyre)
Hozzávalók:
1,5 kg főzőtök
1 db vöröshagyma
5 dkg vaj
1 csokor kapor
2 dl főzőtejszín (10 %-os)
2 dl tejföl (12 %-os)
1 db citrom
5 db tojás
25 dkg túró (sovány)
5 dkg zabpehelyliszt
1 tk sütőpor
só
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
2064 KJ (491 kcal)
Elkészítés:
1. A tököt és a vöröshagymát megtisztítjuk, a hagymát apróra vágjuk. A tököt felkockázzuk, a hagymával együtt a vajon pár perc alatt megpároljuk.
2. A kapor leveleit apróra vágjuk, a párolt tökhöz adjuk, ráöntjük a tejszínt és 2 dl vizet. Ízesítjük sóval és egy citrom levével, majd puhára főzzük. Tejföllel gazdagítjuk, majd az egészet leturmixoljuk.
3. A tojáslepényhez a tojásokat kettéválasztjuk, a tojások sárgáit összekeverjük a túróval és egy nagy csipet sóval. Majd hozzákeverjük a sütőporral elvegyített zabpehelylisztet.
4. A tojásfehérjét egy nagy csipet sóval kemény habbá verjük, majd robotgéppel a túrós lisztes masszához adjuk.
5. Sütőpapírral bélelt tepsire kb. 10 cm-es átmérőjű köröket formázunk belőle és 180 fokon 15 perc alatt készre sütjük.
6. A tökfőzeléket a tojáslepényekkel együtt tálaljuk.