Cukkinispagetti (4 személyre)
Hozzávalók:
4 db cukkini (kisebbek)
40 dkg pulykamellfilé
2 szál zöldhagyma
2 gerezd fokhagyma
20 dkg koktélparadicsom (piros, sárga)
2 ek olívaolaj
1 dl fehérbor (száraz)
10 dkg Trappista sajt
bazsalikom
só
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
1497 KJ (357 kcal)
Elkészítés:
1. A cukkiniket megmossuk, leszárítjuk, kézi zöldségspirálozóval „spagettivá” alakítjuk. A húst felkockázzuk, a paradicsomokat félbevágjuk. A hagymákat megtisztítjuk, apróra vágjuk.
2. Serpenyőben 1 evőkanál forró olajon a hagymát és a fokhagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a húst, fehéredésig sütjük, majd felöntjük a borral. Ahogy elpárolog, a paradicsomot és a felaprított bazsalikomot is hozzátesszük. Néhány perc alatt készre sütjük.
3. A cukkinispagettit serpenyőben a maradék olajon átforgatjuk, és a raguval, valamint a reszelt sajttal megszórva tálaljuk.
WEB/REC/C/2024/IX/01-06v.