Diókéregben sült lazac zöldségekkel
(4 személyre)
Hozzávalók:
80 dkg sütőtök
40 dkg fejes káposzta
40 dkg kelbimbó
30 dkg cékla
80 dkg lazacfilé
1 db tojás
20 dkg darált dió
só
fokhagymagranulátum
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
3764 KJ (896 kcal)
Elkészítés:
1. A sütőtököt kettévágjuk, kimagozzuk, 1,5 cm széles cikkelyekre vágjuk a káposztával együtt. A céklát feldaraboljuk, a kelbimbó szárrészét kicsit levágjuk.
2. A fokhagymaporral kevert olajjal bedörzsöljük a zöldségeket és egy sütőpapírral bélelt tepsire terítjük. 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
3. A halat 4 szeletre vágjuk, megforgatjuk a felvert tojásban és megszórjuk a darált dióval. Mikor a zöldségsütés első 20 perce letelt, betesszük a halat is, és további 20 perc alatt készre sütjük a halakat és a zöldségeket is.
4. A sült lazacot a megsült zöldségekkel tálaljuk.
WEB/REC/C/2025/I/01-06v.