Email:
Jelszó:
Ha elfelejtette a jelszavát, akkor készítünk Önnek egy új átmeneti jelszót, amivel beléphet.

Kérjük, adja meg az email címét, amivel be szokott lépni. Erre a címre küldjük Önnek az átmeneti jelszavát.

Rakott karalábé (4 személyre)

Hozzávalók:
60 dkg karalábé
2 db piros kaliforniai paprika
4 db paradicsom
4 szál zöldhagyma
4 gerezd fokhagyma
4 dkg vaj
3 ek teljes kiőrlésű liszt
3 dl zöldségalaplé
20 dkg Eidami sajt
1 dl főzőtejszín (10 %-os)
bors
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
1696 KJ (404 kcal)
Fehérje
19 g
Zsír
26 g
Szénhidrát
24 g
Elkészítés:

1. A zöldségeket megtisztítjuk. A karalábét vékony szeletekre, a paprikát és paradicsomot apróra, a hagymát, fokhagymát finomra vágjuk.

2. Egy mély serpenyőben a vajat felforrósítjuk és megpirítjuk rajta a hagymát és a fokhagymát. Rádobjuk a paprikát, paradicsomot és jól lepirítjuk. Megszórjuk a liszttel és felengedjük a leveskockából készült zöldségalaplével, összeforraljuk.

3. Egy tűzálló tálat vajjal kikenünk és a karalábét rétegesen összeállítjuk benne. Legalulra egy sor karalábészelet, sózzuk, borsozzuk és ráterítjük a mártást. Megszórjuk reszelt sajttal. Így rétegezzük sorban fel amíg a tál tele nem lesz. Tetejét meglocsoljuk a tejszínnel.

4. Előmelegített sütőben 160 fokon 30 percig sütjük, majd rászórjuk a maradék sajtot és még kb. 1 órát sütjük, míg megpirul a teteje.

WEB/REC/C/2025/III/01-06v.


Az Accu-Chek® Instant készülék gyógyászati segédeszköz.
Az Accu-Chek®, Accu-Chek® Instant a Roche bejegyzett védjegyei. © 2016 Roche.
A Diabétesz Kliens Program® a Roche Magyarország Kft. bejegyzett védjegye. © 2021 Roche
AC/WS/C/2020/01v.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Valami történt.