Email:
Jelszó:
Ha elfelejtette a jelszavát, akkor készítünk Önnek egy új átmeneti jelszót, amivel beléphet.

Kérjük, adja meg az email címét, amivel be szokott lépni. Erre a címre küldjük Önnek az átmeneti jelszavát.

Ülve álltuk a járványt

2021. szeptember

A járvány vissza-visszatérése arra islehetőséget ad, hogy tanulva-alkalmazkodva mérsékelhessük a következőcovid-roham kártételeit. Ennek eredményéről vall egy frissen publikált  - az élelmiszerhatóság (NÉBIH), a DebreceniEgyetem, valamint a TÉT-platform közreműködésével készült - felmérés is. Ebben- miként a 2020-as első kör után is - azt firtatták, hogy miként reagáltak azemberek a mindennapjaikban a legutóbbi járványhullámra. (A kérdés nem islehetne aktuálisabb, hiszen az esetszámok növekedése már jelzi: nyakunkon anegyedik forduló.)

Azelső hullámhoz képest 2021-re lényegesen nőtt azok aránya, akik tartottakönmaguk vagy a szeretteik megbetegedésétől. Ugyanakkor a védekezési praktikák fontosságát - példáula bevásárlások során - érzékelhetően átértékelték az emberek. Míg a maszkviselés éppen hogy idéntavasszal vált általánossá, addig a távolságtartásra, a kézfertőtlenítésreekkor már kevesebb figyelmet fordítottak, míg például a hazavitt árucikkekcsomagolásának fertőtlenítése, a tartós élelmiszerek "pihentetése",valamint a kesztyűviselés radikálisan visszaesett.

Afenyegetettség megszokását jelzi az is, hogy a harmadik hullám alatt márhetente több alkalommal vállalkoztak (személyes) bevásárlásra az emberek. Afelbátorodásuk abban is megmutatkozott, hogy a korábbiaknál kisebb otthoniélelmiszerkészletek felhalmozásával is. beérték. A választási szempontjaikat is átértékelték. Míg korábban ahárom legfontosabb tulajdonság közé sorolták a tartósságot is, mostanra aztleszorította a dobogóról "az egészséges étrendbe illeszthetőség". Ezakkor is megmutatkozott, amikor azt kérdezték, hogy ki milyen élelmiszerekbőlvett többet, illetve kevesebbet a járványhullámok idején. E szerint a harmadik alatt...


A Diabétesz Kliens Program támogatói:


Az Accu-Chek® Instant készülék gyógyászati segédeszköz.
Az Accu-Chek®, Accu-Chek® Instant a Roche bejegyzett védjegyei. © 2016 Roche.
A Diabétesz Kliens Program® a Roche Magyarország Kft. bejegyzett védjegye. © 2021 Roche
AC/WS/C/2020/01v.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Valami történt.
A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.