Email:
Jelszó:
Ha elfelejtette a jelszavát, akkor készítünk Önnek egy új átmeneti jelszót, amivel beléphet.

Kérjük, adja meg az email címét, amivel be szokott lépni. Erre a címre küldjük Önnek az átmeneti jelszavát.

Tavaszi zsírapasztás

2022. február

Tavasz közeledtével, sokak problémája, hogy miként szabaduljanak meg az immár terhes túlsúlyuktól? Aztán ha bele is vágnak, gyakran csalódnak, mert alábecsülték a feladatot. Pedig néhány egyszerű kalkulációval viszonylag jól felmérhető, hogy az éppen kitűzött fogyási cél elérése reálisan mikorra várható, s az mekkora erőfeszítést kíván. Erre mutatunk példát az alábbiakban.

A KSH adata szerint egy átlagos magyar nő - nevezzük Évának - 164 cm magas és 69 kilogramm a súlya, míg az átlagférfi - Ádám - megfelelő adatai: 176 cm és 83 kg. E szerint a testtömegindexeik, azaz a BMI-jük 25,7, illetve 26,8, vagyis mindketten túlsúlyosak egy kicsit. Éppen megfelelnek arra, hogy rajtuk mutassuk be, mekkora erőfeszítést, illetve mennyi időt kíván 1 kg felesleg leadása.

A fogyáshoz egy dolog kell biztosan: valami változás, ami energiadeficitet eredményez a szervezetben, s akkor az kénytelen lesz a tartalékaihoz nyúlni. Ennek érdekében lehet visszafogni az utánpótlást, vagy növelni a fogyasztást, ideális esetben pedig együtt használni e két eszközt. Azt tudjuk, hogy 1 kg zsír "elégetése" 9.000 kcal energiát szolgáltat - nagyjából ennyit kell elvonni a szervezettől az észrevehető fogyáshoz. Valójában a helyzet kicsit könnyebb: mivel a zsírszövet tartalmaz némi vizet is (10-20% körül szokták ezt megadni), már 80-90 dkg zsír ledolgozása is meghozhatja az 1 kg-os testsúlycsökkenést. Emiatt szoktak úgy is számolni, hogy 1kg fogyáshoz 7.700 kilokalóriát kell elvonni. Azaz ennyivel kevesebbet enni, vagy ennyivel többet ledolgozni.

Nem kíván radikális váltást,...


A Diabétesz Kliens Program támogatói:


Az Accu-Chek® Instant készülék gyógyászati segédeszköz.
Az Accu-Chek®, Accu-Chek® Instant a Roche bejegyzett védjegyei. © 2016 Roche.
A Diabétesz Kliens Program® a Roche Magyarország Kft. bejegyzett védjegye. © 2021 Roche
AC/WS/C/2020/01v.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Valami történt.
A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.