Email:
Jelszó:
Ha elfelejtette a jelszavát, akkor készítünk Önnek egy új átmeneti jelszót, amivel beléphet.

Kérjük, adja meg az email címét, amivel be szokott lépni. Erre a címre küldjük Önnek az átmeneti jelszavát.

Expressz auto-szerviz

2022. október

Javítani személyes életesélyeinken, -minőségünkön olykor meglepően csekély időt, energiát kíván. Ilyen lehetőségekre mutatott példákat a közelmúltban néhány kutatás.

„Sétáljanak naponta 10 percet!” - ajánlotta idén [2022] augusztusban dr. Moo-Nyun Jin az európai kardiológus-kongresszuson bemutatott kutatása tanulságaként. Ő a munkatársaival mintegy hétezer 85 éves és idősebb koreai életvitelét vizsgálta, különös tekintettel arra, hogy fizikailag mennyire aktívak. Ennek során azt találták, hogy a megkérdezettek túlnyomó többsége (58 százaléka) még csak lassú sétákkal sem erőlteti meg magát. Ám akiknél az a könnyű mozgásra fordított idő elérte a heti 1 órát, azoknál már a nyereség is mérhető volt. Náluk - az inaktívakéhoz mérten - mintegy 40 százalékkal alacsonyabb volt a szív-érrendszeri halálozás kockázata.

Az eredményt tekintve az is feltűnő lehet, hogy az idős koreaiak milyen nagy része kerül minden mozgást. Pedig tőlünk nézve az aligha lehet olyan meglepő: alig néhány napja ismertette az MTI az Eurobarométer legfrissebb felmérését. E szerint a magyarok 59 százaléka sohasem sportol… Azaz nálunk is igen sokan nyerhetnének azzal, ha akár csak napi tíz percüket befektetnék valami könnyű mozgásba.

Egy angliai friss kutatás azt mutatja, hogy nem csak hosszabbá, hanem élvezhetőbbé is teheti az életet...


A Diabétesz Kliens Program támogatói:


Az Accu-Chek® Instant készülék gyógyászati segédeszköz.
Az Accu-Chek®, Accu-Chek® Instant a Roche bejegyzett védjegyei. © 2016 Roche.
A Diabétesz Kliens Program® a Roche Magyarország Kft. bejegyzett védjegye. © 2021 Roche
AC/WS/C/2020/01v.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Valami történt.