Email:
Jelszó:
Ha elfelejtette a jelszavát, akkor készítünk Önnek egy új átmeneti jelszót, amivel beléphet.

Kérjük, adja meg az email címét, amivel be szokott lépni. Erre a címre küldjük Önnek az átmeneti jelszavát.

Üzen az ajándék

2022. december

Ritkán határozhat meg egy egész életpályát egy ajándék, ám adhat hozzá apró, de fontos impulzusokat. Különféle tapasztalatokat kínálhatnak, eltérő szokásokat segíthetnek kialakítani. Így határozottan más az üzenete egy kisgyerekként kapott kenulapátnak, mint egy elektromos rollernek, ahogy igencsak másra biztat egy szakácssapka, mint egy "hamburgerbérlet". A közvetlen örömszerzésen túl ezt a messzebbre tekintő szempontot is érdemes bekalkulálni a lehetséges ajándékok válogatásakor.

Ehhez - mondhatnánk - kifejezetten jókor jött novemberben a WHO-tól a legfrissebb COSI-jelentés. Ez a vizsgálat a 6-9 éves gyerekek tápláltsági állapotát méri fel, s mutatja be az európai régióból csatlakozott országok mezőnyében. Nem véletlen a korosztály iránti fokozott érdeklődés. Miként a kutatás magyar részét intéző gyógyszerhatóság (OGYÉI) honlapján írják -, "A gyermekek megfelelő tápláltsága számos megbetegedés kockázatát befolyásolja (pl. magas vérnyomás, cukorbetegség), javítja az iskolai és a fizikai teljesítményt, pozitívan hat a társas kapcsolatokra." Aki pedig látja a bajt, érzékeli a veszélyt, az tud is ellene tenni.

Márpedig a baj elég jól látszik: a vizsgált magyar gyerekek közel harmada túlsúlyos. * A fiúk (29,7%) és a lányok (29,9%) között ebben nincs lényeges különbség. A súlyosan túlsúlyosok, azaz az elhízottak aránya a fiúknál 15%, míg a lányoknál 12,3%. Azaz egy átlagos magyar alsótagozatos osztályra cca. három elhízott és további három túlsúlyos kisgyerek jut. Ezeknél a számoknál csak a tendencia az aggasztóbb. Ugyanis a három évvel korábbi...


A Diabétesz Kliens Program támogatói:


Az Accu-Chek® Instant készülék gyógyászati segédeszköz.
Az Accu-Chek®, Accu-Chek® Instant a Roche bejegyzett védjegyei. © 2016 Roche.
A Diabétesz Kliens Program® a Roche Magyarország Kft. bejegyzett védjegye. © 2021 Roche
AC/WS/C/2020/01v.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Valami történt.