Email:
Jelszó:
Ha elfelejtette a jelszavát, akkor készítünk Önnek egy új átmeneti jelszót, amivel beléphet.

Kérjük, adja meg az email címét, amivel be szokott lépni. Erre a címre küldjük Önnek az átmeneti jelszavát.

Öngyógyszerezés

2024. február

Már az újévköszöntő beszédében is közös sportolásra biztatott a köztársasági elnök, majd erre rá is erősített, amikor pár héttel később hivatalos határozatban hirdette meg 2024-re "a mozgás évét". Ebben azt kérte, hogy mindenki tegye meg a magáét annak érdekében, hogy lendüljön mozgásba az ország: az állami és társadalmi szervezetek teremtsenek ehhez könnyen elérhető lehetőségeket, az egyes emberek, családok, baráti társaságok pedig használják ki azokat a napi mozgásra, s járják az országot is, gyalog, kerékpárral vagy akár evezve. A kiterjedt indoklás az életformává tett mozgással elérhető egészség-nyereséget is említi, ám erről jóval részletesebben beszél a Mayo Klinika néhány hónappal korábban közzétett összefoglalója. A tekintélyes amerikai egészségügyi intézmény 7 pontban mutatja be a honlapján azokat a hasznokat, melyeket a mozgás-gyógyszer rendszeres fogyasztásától remélhetünk.

A legtöbb ember számára abban mutatkozhat meg a mozgás haszna, hogy az segít megelőzni a túlsúly növekedését, illetve a fogyás megtartását. "Bármilyen mennyiségű tevékenység jobb, mint a semmi" - írják a klinika szakemberei. Hozzáteszik: hasznosak a nagy kirándulások, jó a rendszeres edzőterem-látogatás, de akinek ezek éppen nem férnek bele az életébe, annak is előnyös, ha felpörgeti a napi aktivitását: többet használja a lábát, gyakrabban választja lift helyett a lépcsőt, több és tempósabb mozgást vállal akár a házi/kerti munkákban is.

Ugyancsak tömegeket érint, hogy számos betegség megelőzésében, illetve kezelésében is bizonyítottan hatásos eszköz a fizikai aktivitás. Ezek között említik a sztrókot, a metabolikus szindrómát, magasvérnyomást, a 2-es típusú diabéteszt, a...


A Diabétesz Kliens Program támogatói:


Az Accu-Chek® Instant készülék gyógyászati segédeszköz.
Az Accu-Chek®, Accu-Chek® Instant a Roche bejegyzett védjegyei. © 2016 Roche.
A Diabétesz Kliens Program® a Roche Magyarország Kft. bejegyzett védjegye. © 2021 Roche
AC/WS/C/2020/01v.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Valami történt.