Email:
Jelszó:
Ha elfelejtette a jelszavát, akkor készítünk Önnek egy új átmeneti jelszót, amivel beléphet.

Kérjük, adja meg az email címét, amivel be szokott lépni. Erre a címre küldjük Önnek az átmeneti jelszavát.

Restartolt a stratégia

2024. február

Január [2024] közepén jelentette be a Miniszterelnöki Kabinetiroda, hogy a kormány megkezdte a Nemzeti Diabétesz Stratégia kidolgozását, amitől a cukorbetegek életének könnyebbé tételét várják.

A tervezett dokumentum tartalmáról egyelőre csak annyi biztosat lehet tudni, amit a közlemény Takács Péter egészségügyi államtitkárra hivatkozva idézett: "a készülő stratégia fő pontjai olyan igényekre reagálnak, mint például a szakorvosi javaslatok határidejének meghosszabbítása bizonyos nem inzulin típusú antidiabetikumok felírhatósága esetén, valamint a támogatással elérhető tesztcsíkok számának emelése". A további lehetséges tartalmi elemek között említették az oktatás, a megelőzés, valamint a mobiltelefonos alkalmazások fejlesztésének egyes kérdéseit is. A munka határidejét egyelőre nem közölték, erről annyit írtak, hogy "a javaslatok beérkezését követően megkezdődött a stratégia kialakítása, amely egy hosszabb folyamat".

Bár a hivatalos közleményben hangsúlyozták, hogy "a diabéteszesek érdekét képviselő hasonló stratégiára mindeddig nem volt példa hazánkban", egy ilyen dokumentum kidolgozásának a szándéka korántsem előzmény nélküli. Ha csak egy bő évtizedet tekintünk vissza, akkor meg kell említeni az Európai Parlament 2012...


A Diabétesz Kliens Program támogatói:


Az Accu-Chek® Instant készülék gyógyászati segédeszköz.
Az Accu-Chek®, Accu-Chek® Instant a Roche bejegyzett védjegyei. © 2016 Roche.
A Diabétesz Kliens Program® a Roche Magyarország Kft. bejegyzett védjegye. © 2021 Roche
AC/WS/C/2020/01v.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Valami történt.